Acest anunț a expirat și nu este disponibil pentru aplicare
Chimistul are rolul de a asigura examinarea şi verificarea mărfurilor din punct de vedere al calităţii, în scopul respectării standardelor convenite precum şi păstrării în condiţii optime a mărfurilor pe timpul transportului/ depozitării.
- aplică metode şi tehnici de control privind calitatea mărfurilor;
- întocmeşte rapoarte de analiza, certificate/ buletine de analiză care atestă calitatea mărfurilor;
- efectuează analiza compoziţiei chimice a produselor pentru a verifica dacă calitatea acestora corespunde standardelor în vigoare/celor înscrise în documentele de transport, /certificatele de calitate şi garanţie sau este conform mostrelor şi semnalează eventualele neconcordanţe;
- recomandă/verifică condiţiile care trebuie îndeplinite în raport cu natura mărfii pentru a se evita alterarea/ degradarea mărfurilor în timpul păstrării/ depozitării/manipulării/ transportului acestora;
- recomandă/verifică modalităţile şi mijloacele de ambalare şi marcare adecvate în raport cu natura mărfii pentru transportul acesteia în condiţii de siguranţă;
- soluţionează problemele tehnologice legate de pregătirea mărfurilor pentru ambalare, prin aplicarea de substanţe adecvate, pentru a asigura securitatea mărfurilor pe timpul transportului pe distanţe mari;
- efectuează testări pentru descoperirea cauzelor deteriorării mărfurilor/ ambalajelor.
- urmareste izolarea produsului neconform din punct de vedere calitativ;
- participa la toate instructajele privind PM si PSI organizate de responsabilii in domeniu ;
- supravegheaza echipamentele din dotarea laboratorului in timpul functionarii, are grija de buna intretinere a acestor echipamente si totodata are responsabilitatea de a informa superiorul ierarhic despre eventualele probleme aparute in buna functionare a lor.
- este responsibil pentru inventarierea mijloacelor fixe, sticlariei si reactivilor din laborator.
- este responsabil de curatenia la locul de munca.
- executa orice alte sarcini, in limita competentelor profesionale si de activitate , date de superiorul ierarhic.
- gestionaza si controleaza materiale si deseuri.
- aplica in mod responsabil actiunile de monitorizare, corectiile si actiunile corective din cadrul sistemului de management al sigurantei alimentului , conform instructiunilor si instruirilor primite de la seful ierarhic;